Death Note PBF
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

PBF o tematyce Death Note

IndeksIndeks  Latest imagesLatest images  SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  

Staw

Go down 
5 posters
Idź do strony : Previous  1, 2, 3
AutorWiadomość
Yokai

Yokai

Liczba postów : 122

Staw - Page 3 Empty
PisanieTemat: Re: Staw   Staw - Page 3 EmptyPią Kwi 29, 2011 9:03 pm

Spała zaledwie pięć minut, a już została obudzona. Widziała jedynie zamglone kształty, ale poznała , że osoba kucająca przy Niej to jakichś chłopak. Przetarła delikatnie oczy i podparła się na łokciach. Nie miała ochoty nic mówić, w ogóle nie miała na nic ochoty. Spojrzała na nowego przybysza. Nigdy wcześniej go nie widziała, ciekawe. Uśmiechnęła się lekko, niemal niezauważalnie. Usiadła podpierając się rękoma. - Kim jesteś?. - spytała cicho.
Powrót do góry Go down
Niji
Kieszonkowiec
Niji

Liczba postów : 98

Staw - Page 3 Empty
PisanieTemat: Re: Staw   Staw - Page 3 EmptyPią Kwi 29, 2011 9:15 pm

-Ha, dobre pytanie.- powiedział uśmiechając się. Bo tych wszystkich ostatnich wydarzeniach miał jakiś lęk przed podawaniem swojego imienia i nazwiska.
-Jestem Tęczowym Kwiatem, miło mi..-usiadł jakoś wygodniej na trawce obok niej, wciąż prowadząc obserwacje. -Sądzę że to nie jest odpowiednie miejsce na drzemki...Może mogę ci jakoś pomóc..ee..yy..- nic dziwnego, nie wiedział jak się nazywa, więc szybko zamlikł. Przeczesał łapką swoje włosy i spojrzał przez chwilę na staw.
-Słyszałaś o tym co się tutaj ostatnio działo..?
Powrót do góry Go down
Yokai

Yokai

Staw - Page 3 Empty
PisanieTemat: Re: Staw   Staw - Page 3 EmptyPią Kwi 29, 2011 9:40 pm

Tak, dziewczyna wiedziała, że to dobre pytanie. W sumie nikt teraz nie ujawnia swojego prawdziwego imienia oraz nazwiska. Dziewczyna też zwykle przedstawia się tylko drugim imieniem, czasy tego wymagają. Otarła ponownie oczy i skuliła się. Miał racje, to nie jest odpowiednie miejsce na drzemkę. - Jestem Rosalie. - odparła, bo zapomniała się przedstawić. Dobrze, że miała imię na zapas. - Mi także Miło.
Dokładnie sama nie wiedziała co się tu działo. Była całkiem zagubiona. - Nie, nie słyszałam. - odparła tym samym przy nudzonym tonem głosu. Chwilę myślała nad tym gdzie ma się teraz schować. W sumie to chłopak chciał ofiarować jej swoją pomoc. - I tak, możesz mi pomóc. Muszę znaleźć takie...tymczasowe miejsce zamieszkania. - powiedziała spoglądając na staw. Sen znów ją ogarniał.
Powrót do góry Go down
Niji
Kieszonkowiec
Niji

Staw - Page 3 Empty
PisanieTemat: Re: Staw   Staw - Page 3 EmptyPią Kwi 29, 2011 9:47 pm

-Z tym będzie delikatny problem...- mruknął niepewnie rozmyślając nad tym wszystkim. Miał tylko jedno łóżko... Żadnego Futonu, nie za bardzo mial co zaoferować.-Mam jedno łóżko, więc możesz spać jak ja nie będę spać, albo będziemy spać w dwójkę, , jeśli się nie boisz.- powiedział nadal przyjaznym tonem patrząc w taflę wody.-A te wydarzenia stąd...Jakiś psycho fan Kiry przebił się sierpami i porozrzucał tutaj swoje własne flaki, a potem jakaś reporterka padła ofierze Kiry. . . co się dzieje z tym światem?- powiedział patrząc do góry. -Chmury są piękne, prawda?-pokazał jakąś bialutką chmurkę palcem.
Powrót do góry Go down
Yokai

Yokai

Staw - Page 3 Empty
PisanieTemat: Re: Staw   Staw - Page 3 EmptyPią Kwi 29, 2011 10:06 pm

- Problemy zawsze są. - odpowiedziała cicho ,mrużąc oczy. Tak, pomysł ze spaniem we dwójkę nie za bardzo jej odpowiadał, ale nie miała innego wyjścia, do domu nie mogła wrócić, więc musiała skorzystać z propozycji. - W porządku, może być. - zgodziła się z propozycją chłopaka. - I nie, nie boję się. Jest dużo więcej rzeczy których warto się bać. - odparła po chwili. Wsłuchała się w każde słowo chłopaka. - Ja też nie wiem co się dzieję. Każdy kto jest częściowo powiązany ze sprawą Kiry może czuć się zagrożony. - powiedziała. Spojrzała w miejsce które wyznaczył chłopak. - Faktycznie, piękne. - odpowiedziała. Spojrzała na chłopaka i uśmiechnęła się lekko. - Zawsze lubiłam na nie patrzeć. Kiedy byłam dzieckiem myślałam, że są z bitej śmietany. - dodała śmiejąc się cicho.
Powrót do góry Go down
Niji
Kieszonkowiec
Niji

Staw - Page 3 Empty
PisanieTemat: Re: Staw   Staw - Page 3 EmptyPią Kwi 29, 2011 10:14 pm

-Rzeczywiście, wyglądają jak by były z niej zrobione..- powiedział wpatrując się dokładnie w niebo. Przynajmniej w tym parku było spokojniej..-Czego się boisz Różyczko...?-czysta ciekawość, jak zawsze. Nawet nie wyglądała na osobę, którą warto by było okraść. Taka była jego pierwsza myśl gdy leżała, łatwa ofiara.
-Posiedzimy tutaj jeszcze, czy już kierujemy się do mnie.?
Powrót do góry Go down
Yokai

Yokai

Staw - Page 3 Empty
PisanieTemat: Re: Staw   Staw - Page 3 EmptyPią Kwi 29, 2011 10:23 pm

Czego ona się mogła bać? Dokładnie wszystkiego. Wszędzie czyha jakieś niebezpieczeństwo, a ona dobrze o tym widziała. Teraz jednak nie bała się niczego, teraz była wyciszona i zrelaksowana. Przynajmniej po raz pierwszy od długiego czasu. - Niczego. - skłamała. Nigdy nie umiała kłamać i kiepsko jej to wychodziło,ale chłopaka poznała dokładnie przed chwilą i nie warto od razu się zwierzać ze swoich problemów. - Ruszajmy. - odparła. Nie miała ochoty tu dłużej siedzieć chodź krajobraz był przepiękny. Czas jednak ją gonił, nie mogła zwlekać.
Powrót do góry Go down
Niji
Kieszonkowiec
Niji

Staw - Page 3 Empty
PisanieTemat: Re: Staw   Staw - Page 3 EmptyNie Maj 01, 2011 11:54 pm

-Nie za dobrze kłamiesz.-powiedział i wyciągnął do niej rękę by pomóc jej wstać. Po tym jak obydwoje znaleźli się na nogach włożył ręce do kieszeni i zaczął powoli iść w stronę hotelu, można powiedzieć że domu bo mieszkał tam już tak długo. -I od razu musimy sobie coś wyjaśnić...Nie masz prawa ruszać moich rzeczy. I pierw do pokoju wchodzę ja - coś zrobię i cię wpuszczam- powiedział już bardziej srogim tonem gdy wychodzili z parku.
Z/T
Powrót do góry Go down
Yokai

Yokai

Staw - Page 3 Empty
PisanieTemat: Re: Staw   Staw - Page 3 EmptyPon Maj 02, 2011 7:45 am

- Możliwe, że mnie rozgryzłeś. - odpowiedziała i chwyciła jego rękę by wstać. Otrzepała spodnie i zrobiła dokładnie to samo co kolega - włożyła ręce do kieszeni. Ruszyła za chłopakiem wsłuchując się w jego słowa. Możliwe, że coś ukrywał, ale nie miała ochoty zgadywać co. Przytaknęła mu chociaż tego nie zauważył. Mogła się spodziewać niespodziewanego.
Powrót do góry Go down
Naoki

Naoki

Liczba postów : 140

Staw - Page 3 Empty
PisanieTemat: Re: Staw   Staw - Page 3 EmptySob Maj 07, 2011 10:28 am

Szedł chwiejny krokiem i dotarł aż tutaj. Uczucie, że coś się z nim dzieje wciąż się pogarszało z minuty na minutę. Nie wiedział co ma zrobić. Po chwili Naoki odszedł. Nie zginął tylko jego zwyczajna prawie, że normalna strona znikła i obudziła się pełna zła i nienawiści do wszystkich strona. Pojawił się zły Naoki, a dobry zniknął.
-Zabić...zabić...zabić.
Te słowa utkwiły mrocznemu Naokiemu w głowie. Ruszył przed siebie. Poszedł do domu i wziął scyzoryk. Po tym wszystkim ruszył do pierwszej, przemyślanej mu osoby.
z/t
Powrót do góry Go down
Sponsored content

Staw - Page 3 Empty
PisanieTemat: Re: Staw   Staw - Page 3 Empty

Powrót do góry Go down

Staw
Powrót do góry 
Strona 3 z 3Idź do strony : Previous  1, 2, 3

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
Death Note PBF :: Tokio :: Centrum miasta :: Park-
Skocz do: