PBF o tematyce Death Note

IndeksIndeks  CalendarCalendar  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  

Share | 

Gabinet Komendanta

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Go down 
Idź do strony : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
AutorWiadomość
Ishigami
Admin

Liczba postów: 320

PisanieTemat: Re: Gabinet Komendanta   Czw Lip 21, 2011 6:40 pm

- Wejść.
Dobiegł zza drzwi męski, twardy głos. Ewidentnie nie brzmiał jak głos kogoś, kto jest w świetnym nastroju.
Hizashi wybrał bardzo zły dzień na spóźnienie się.
Gdy młody człowiek wszedł do środka, zobaczył komendanta siedzącego za biurkiem z kawą w dłoni. Jego oczy były zmrużone, wyraz twarzy ewidentnie przedstawiał irytację.
- Ach, więc nareszcie zechciałeś się zjawić, panie Yashitori. Nie ma co, pięknie zaczyna pan naszą współpracę.
Wstał, uderzając ręką w blat biurka. No pięknie, szef jest cholerykiem.
- Myślisz, że ja nie mam lepszych zajęć na głowie, tylko wyczekiwać godzinami na takiego wymoczka jak ty?!

Posterunkowy

Liczba postów: 14

PisanieTemat: Re: Gabinet Komendanta   Czw Lip 21, 2011 6:51 pm

Mężczyzna zmarszczył brwi. Pierwszy dzień w pracy, nie układał się najlepiej. Najlepiej? On układa się okropnie. Do tego ten szef...nie jest zbytnio uradowany taką postawą :
- Zapewne pan ma. Jednakże miałem swoje powody. A nie chcę ich ujawniać. Przepraszam najmocniej. Tego podobne wydarzenia, na pewno się nie powtórzą - odpowiedział spokojnie Hizashi.
Swoimi słowami chce złagodzić atmosferę. W duchu ma nadzieje, że to się udaje. Choć patrząc na zachowanie jego przyszłego szefa, łatwe to, to nie będzie :
- Tak więc. Wie pan jak się nazywam. Mam podać dokładniejsze informacje? - zapytał, równie spokojnie. Każdy zły krok, może zepsuć wszytko.
Powrót do góry Go down
Zobacz profil autora
Ishigami
Admin

PisanieTemat: Re: Gabinet Komendanta   Czw Lip 21, 2011 7:11 pm

- No pewnie, że się nie powtórzą. Za następne takie wybryki od razu wylecisz.
Obiecał mu szef, jednak już nieco spokojniej.
- Dostałem twoje akta, Yashitori. Jedyne czego chcę wiedzieć, to czego oczekujesz po tej pracy? Liczysz, że razem z połową świata z nieżyjącym już L na czele wyruszysz na krucjatę przeciw Kirze? Nie licz na to. Jeśli będziesz pracować nad tą zagadką, to na własną rękę. Straciłem już dwóch ludzi i nie zamierzam narażać kolejnych pracowników. Ten, kto teraz pracuje nad sprawą jest wystarczająco kompetentny.
Najwyraźniej miał już zwyczaj z góry kończenia dyskusji na temat sprawy Kiry, którą pewnie co drugi pracownik poruszał.

Posterunkowy

PisanieTemat: Re: Gabinet Komendanta   Czw Lip 21, 2011 7:34 pm

- Proszę pana, ja nawet nie zdążyłem dołączyć do składu. - odpowiedział jakoś z humorem.
Oczywiście był on umiarkowany, w końcu jego nowy szef na wesołego nie wygląda. Ale dlaczego od razu zaczął mówić o Kirz'e? Hizashi nie miał nawet w planach, na razie walczyć z nim. Nie miał dobrych informacji, musi być na wyższym stanowisku. A pytanie, czego on oczekuje? No oczywiście, zwalczania przestępczości w tym kraju. Choć taka odpowiedź byłaby za prosta. Może te pytanie, to swego rodzaju test? No cóż, zastanowił się nad tym przez chwilę :
- Czego oczekuje? Redukcji przestępczości w tym kraju. Zmieniać ten świat na lepsze. Sprawą Kiry, zapewne będę zajmował się wiele dni później. - powiedział spokojnie, jak i poważnie.
Może to wydawać się nawet, jak idee samego Kiry. Jednak nie to Hizashi miał na myśli. Zupełnie nie to.
Powrót do góry Go down
Zobacz profil autora
Ishigami
Admin

PisanieTemat: Re: Gabinet Komendanta   Czw Lip 21, 2011 7:39 pm

Komendant uśmiechnął się z pobłażaniem.
- Zatem zmieniaj świat na lepsze, Posterunkowy Yashitori. Na początek zmienisz na lepsze te nieuporządkowane akta. Masz je przejrzeć, sprawy niedokończone odłożyć na bok w kolejności alfabetycznej. To samo ze sprawami ukończonymi.
Rzekł, podsuwając mu dobre dwa kilo papieru. No, szykuje się miła robota.

Posterunkowy

PisanieTemat: Re: Gabinet Komendanta   Czw Lip 21, 2011 7:51 pm

- Taki mam zamiar, panie komendancie - odparł, uśmiechając się dumnie.
Przynajmniej jedne słowa, które złagodziły jego oblicze. Słowa komendanta, wypowiedziane w tak odpowiednim tonie, poprawiły na duchu nowego posterunkowego. Nawet jeżeli były tak proste, to wypowiedziane z ust tego człowieka, brzmiały zachęcający. Dzięki temu, nawet takie zajęcie, jak układanie tych wszystkich papierów, wydawało się szczególnym. Potrząsnął rękoma i chwycił stos papierów, w takiej ilości, jaką mógł unieść :
- Proszę pana. Gdzie mam pracować? Jak sam pan wie, jestem tu pierwszy dzień. Żadnych informacji w tym kierunku nie pozyskałem - zapytał komendanta, choć samych ust nie widać.
Stosy papierów przysłaniały twarz mężczyzny i dzięki temu, komendant nie zauważył, lekkiej irytacji ze strony Hizashi'ego.
Powrót do góry Go down
Zobacz profil autora

Gabinet Komendanta

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Powrót do góry 
Strona 8 z 8Idź do strony : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Similar topics

-
» Gabinet Pielęgniarki
» Gabinet Pielęgniarki
» Gabinet Pielęgniarki
» Gabinet szefa Biura Aurorów - Harry'ego Pottera
» Gabinet Irka